onsdag 27 maj 2009

Bekräftelse från GRN.

Bekräftelse

Granskningsnämnden har tagit emot din anmälan mot Väckarklockan, Sveriges Radio P4 Jämtland, 2009-05-22. Ärendet har fått diarienummer 672/**. Handläggare är Christoffer Lärkner.

Vad händer nu? Handläggaren kommer att granska programmet utifrån bestämmelserna i radio- och TV-lagen och/eller sändningstillståndet. Beslut fattas av antingen direktören, nämndens ordförande eller själva nämnden.

Direktören kan fatta ett friande beslut om det står klart att det anmälda programmet inte strider mot bestämmelserna. Ordföranden kan fatta fällande beslut i enklare ärenden. Nämnden kan vid sina sammanträden fatta friande, kritiserande och fällande beslut. Ett fällande beslut kan innebära att programföretaget ska offentliggöra nämndens beslut eller att nämnden ansöker hos länsrätten om att programföretaget ska betala en särskild avgift.

Ibland bör olika parter få yttra sig i ett ärende och handläggningen kan ta viss tid. Målsättningen är dock att alla anmälningsärenden ska vara avgjorda senast sex månader efter det att anmälan kommit in (den genomsnittliga handläggningstiden är ca tre månader).

Via nämndens webbplats kan du se om din anmälan har skickats för yttrande till programföretaget. Detta gör du genom att gå in under ”Sök ärende” och fylla i diarienumret i den första rutan. När beslut är fattatEn kopia av beslutet skickas till dig som anmälare och till det berörda programföretaget. Om prövningen leder till ett fällande beslut skickas normalt ett pressmeddelande till programföretag, nyhetsbyråer samt dags- och facktidningar.

Alla nämnd- och ordförande­beslut publiceras dessutom på nämndens webbplats. Om du vill veta mer om reglerna eller om nämndens arbete kan du gå in på vår webbplats
www.grn.se eller beställa vårt informations­blad på tfn: 08-606 79 70.

Med vänliga hälsningar

Sylvia Karlsson, Registrator


Jag mailade och upphävde anmälningen direkt. Det är ju inte som att det någonsin skulle bli någon åtgärd ändå, även om jag skulle vilja det... vilket är ganska tveksamt :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar